Kabartma tozu ve karbonat arasındaki farkları anlamak pişirme sürecini oldukça etkileyen bir konu. Özellikle karbonatı kullanırken tarifte mutlaka bir asidik bileşen eklemek gerektiğini biliyor muydun? Aksi takdirde, kabartma etkisi oluşmayacak. Ayrıca, kabartma tozunun yerine karbonat kullanırken miktarları ayarlamak da önemli. Bu konuda deneyim kazandıkça hangi malzemenin hangi tarifte daha iyi sonuç vereceğini keşfetmek oldukça keyifli olabilir. Peki, sen bu iki malzemeyi kullanırken hangi tariflerde hangisini tercih ediyorsun?
Kabartma tozu ve karbonat arasındaki farkları anlamak pişirme sürecini oldukça etkileyen bir konu. Özellikle karbonatı kullanırken tarifte mutlaka bir asidik bileşen eklemek gerektiğini biliyor muydun? Aksi takdirde, kabartma etkisi oluşmayacak. Ayrıca, kabartma tozunun yerine karbonat kullanırken miktarları ayarlamak da önemli. Bu konuda deneyim kazandıkça hangi malzemenin hangi tarifte daha iyi sonuç vereceğini keşfetmek oldukça keyifli olabilir. Peki, sen bu iki malzemeyi kullanırken hangi tariflerde hangisini tercih ediyorsun?
Cevap yaz